Terug
Datum:
03.04.2019
Tijden:
12:45-13:15
Locatie:
Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer
Organisator:
Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer  Webpagina
Contactpersoon:
,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
079 3512109

Uitvoerenden:
Pauline Schenkelaars (blokfluit) en Ronald de Jong (klavecimbel en portatief)

Programma:

Romanus Eustachius (begin 16e eeuw)
Uit Musica Duorum  (1521)
Duo nrs. 11 en 12 met blokfluit en portatief

Deze muziek is één van de vroegste puur instrumentale werken die gedrukt zijn. Ze werden op alfabetische volgorde uitgegeven. Tegenwoordig worden werken genummerd. De instrumentatie is vrij. Ronald en Pauline spelen ze met blokfluit en portatief, een draagbaar orgeltje dat veel in de middeleeuwen en renaissance werd gebruikt. Het Is gebouwd door Pauline’s vader Leo Schenkelaars.

Nicolas a Kempis (ca 1600-1676)
Symphonia Opus 3 nr. 1

De Symphonia`s van a Kempis zijn in Antwerpen uitgegeven en behoren tot de oudste van de Nederlanden, bedoeld voor huiselijk gebruik. Hij schreef ook als één van de eersten in de vroege barokke Italiaanse stijl. Alle delen zitten dan nog aan elkaar, later in de hoog-barok worden de delen langer en los van elkaar gespeeld. Je hoort veel variaties en echo`s in dit stuk op blokfluit en orgel.

A. Vivaldi (1678–1741)
Sonate in g klein op altblokfluit en clavecimbel
- Vivace
- Allabreve (Fuga a Cappella)
- Largo
- Allegro ma non presto

G.Ph. Telemann (1681-1767) 
Partita nr. 2
- Siciliano,
- Allegro,
- Allegro
- Vivace
- Affettuoso
- Presto.

Telemann was in zijn tijd zeer populair, zelfs populairder dan J.S. Bach. Hij schreef heel toegankelijke muziek. Hij heeft van alle componisten de meeste opusnummers op zijn naam staan. De naam partita`s wordt gebruikt voor 'verzameling werken' of 'suite' en stamt af van het woord 'pars', een samenhangend geheel binnen een grotere verzameling. Deze partita`s zijn voor sopraanblokfluit geschreven met begeleiding van klavecimbel. Het laatste deel Menuet wordt niet gespeeld. Het was gebruikelijk aan het eind eindeloos het menuet te herhalen, omdat er dan gedanst kon worden, te simpel om mee te eindigen tenzij iedereen gaat dansen………….

De toegang is vrij.
Voor de instandhouding van onze stichting zijn wij afhankelijk van giften. Daarom vragen wij graag uw speciale aandacht voor de collecte bij de uitgang

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U