Het Veldtbergen Trio, bestaande uit Henk Veldt (hoorn), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano), is ontstaan uit musici van Stichting Kamermuziek Utrecht. Na de geslaagde samenwerking van de musici binnen het Williams Quintet is er verder gezocht naar andere muziek voor verschillende bezettingen. De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid waar het trio graag mee aan de slag gaat. Door de verschillende achtergronden van de individuele musici heeft ieder een eigen inbreng in het ensemble en dat resulteert in een verrassend geheel.

Henk_VeldtHenk Veldt - hoorn
Na het afronden van zijn Bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam volgt Henk momenteel de masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Fokke van Heel. Masterclasses volgde hij bij o.a. Ab Koster, Perer Damm en Jasper de Waal. Naast het spelen in diverse kamermuziekbezettingen speelt hij ook in uiteenlopende grotere bezettingen van harmonieorkest en fanfare tot symfonieorkest en van operette- tot musicalbegeleidingen.

Ook heeft Henk ervaring met lesgeven en dirigeren. Hij heeft twee jaar lang les gegeven bij het Leerorkest te Amsterdam en is momenteel verbonden als dirigent aan de verenigingen Soli te Driehuis en vereniging Kunst na Arbeid te Zuid-Scharwoude. Bij beide verenigingen is hij aangesteld als dirigent van het jeugdorkest en valt hij met regelmaat in voor de grotere orkesten van de verenigingen.

Nicole_van_JaarsveldNicole van Jaarsveld - klarinet
Nicole studeerde klarinet aan het conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninkijk conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Recent studeerde ze af aan de masteropleiding kamermuziek van Utrechts conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Nicole volgde masterclasses bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Ralph Manno en Martin Fröst.

Nicole is actief als klarinetdocent bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart en Muziekcollectief Fulco de Minstreel. Ook maakt zij muziek met en voor basisschoolleerlingen via Kunst Centraal om ook jonge kinderen aan te moedigen muziek te maken en luisteren.

Anglique_HeemsbergenAngélique Heemsbergen - piano
Angélique studeerde bij de Italiaanse pianist Paolo Giacometti. Daarnaast kreeg ze kamermuzieklessen bij Martyn van den Hoek en Marian Bolt. In 2006 behaalde zij haar diploma Bachelor of Music in Performance met lof. Vervolgens studeerde zij verder en rondde in 2009 haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek, af.
Ze was verbonden als repetitor en solist bij (opera)producties van o.a. Caroline Ansink, Chiel Meijering, het Utrechts Blazers Ensemble, het Utrechts Studenten Koor en Orkest en het NJO Summer Academy. Op projectbasis speelt ze in meerdere professionele ensembles en begeleidt ze bij diverse gelegenheden solisten, ensembles en koren. Daarnaast is ze als docent en repetitor verbonden aan Het Klooster in Woerden. 


 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U