isabel favilla

Isabel concerteerde in verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles als Concerto d'Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Collegium Musicum Den Haag en Les Muffatti. Zij speelde onder leiding van Enrico Onofri, Alan Curtis, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Marcel Ponseele, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dombrecht. Hiernaast heeft zij cd's opgenomen voor Deutsche Grammophon,ORF en Ramée.

Van 2010 tot 2013 was zij één van de uitvoerend kunstenaars van de Amsterdamse Stichting Memorabele Momenten. Van 2012 tot 2014 was zij barokfagot- en blokfluitdocent aan de School for Early Music in Amsterdam.

Isabel is ook mede-oprichter van het ensemble Radio Antiqua, winnaar van zowel de jury als de publieksprijs op het Händel Festspiele concours 2014 te Göttingen. In 2016 won dit ensemble zowel de tweede prijs als de publieksprijs op het Internationaal Van Wassenaer Concours in Utrecht. Radio Antiqua werd ondersteund door Eeemerging, een Europees samenwerkingsproject onder directie van het Centre Culturel de Rencontre d'Ambronay (Fr), dat opkomende oude muziek ensembles ondersteunt. Dankzij dit project kwam in oktober 2015 de eerste cd uit van Radio Antiqua in de serie Ambronay Editions (Harmonia Mundi). Deze cd werd bijzonder goed ontvangen en zowel het ensemble als Isabels spel werden alom geprezen.

Isabel behaalde Bachelor- en Masterdiploma's in blokfluit en barokfagot aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Den Haag, waar ze blokfluit studeerde bij Bart Coen en fagot en dulciaan bij Donna Agrell en Wouter Verschuren.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U