camilla van der kooijVioliste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Daarna studeerde zij viool aan het Conservatorium van Rotterdam bij Vaclav Novak en Andras Czifra. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het Conservatorium in Den Haag. 

Camilla won tijdens het Prinses Christina Concours 2001 een tweede prijs en was tweemaal laureate van het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend in De Doelen in Rotterdam.

Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkersarrangementen en speelt zij viool op CD's van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo String Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie. Camilla is naast Red Limo SQ vaste violiste van verschillende ensembles zoals het Tuschinski-Trio (filmmuziek op klassieke wijze), het bekende 'the Kyteman Orchestra' en de band van 'Janne Schra', waarmee zij momenteel door Nederland en Duitsland tourt. Daarnaast werkte zij samen met Within Temptation, Lange Frans, Daniel Lohues, Pete Philly & Perquisite, The Lau, Lois Lane e.a.

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U