capriola di gioia klGedreven door hun gezamenlijke passie voor het barokke repertoire richtten Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op. Ze willen op die manier de uitdaging aangaan deze vaak theatrale en aangrijpende muziek binnen hun historische context op een zeer persoonlijke en expressieve wijze te delen met hun publiek.

Zowel solistisch als in diverse ensembles hebben Amaryllis en Bart een onontbeerlijke ervaring opgedaan. Ze werkten met gerenommeerde musici en stonden op tal van belangrijke Europese podia. Zo kregen ze de kans om hun eigen muzikale persoonlijkheid verder te ontwikkelen over een zeer uitgestrekt repertoire.

Tijdens zijn eerste bestaansjaren heeft het ensemble een duidelijke richting en visie ontwikkeld. Naast weloverwogen en op intensief onderzoek gebaseerde keuzes uit het bekende en vooral minder bekende barokke repertoire, herontdekt Capriola Di Gioia de puurheid van de compositie en streeft ze naar een menselijke, eerlijke en pure interpretatie van de tekst, zowel vocaal als instrumentaal. Het resultaat is een theatrale uitvoering, waarbij de dialoog wordt aangegaan met het publiek om zo empathie voor elk voorkomend personage aan te wakkeren.

Het ensemble focust zich op het weinig uitgevoerde repertoire voor sopraan en basso continuo. Sommige programma’s lenen zich ertoe de basisbezetting uit te breiden met andere instrumenten. Hiervoor doet ‘Capriola Di Gioia’ beroep op jonge topmusici van over de hele wereld die eveneens hun hart verloren hebben aan het barokke repertoire. Het speelplezier (het ensemble is zijn naam daaraan schatplichtig) staat immer voorop, maar de excentrieke en nimmer aflatende gedrevenheid, de uiterst fijnzinnige benadering en feeling met het barokke repertoire zorgen ervoor dat het ensemble telkens weer met grote warmte en enthousiasme wordt onthaald.

Capriola Di Gioia wordt steeds vaker gezien op de Belgische en Europese grote podia zoals het Festival Van Vlaanderen, Concertserie Beek, Bozar, Oude Muziek Nederland  enz. en stelt in het voorjaar 2011 ook een eerste CD voor (opgenomen bij het label Aeolus) met een eigenzinnige keuze uit het bekende en minder bekende Italiaanse barokke repertoire.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U