Amaryllis Dieltiens studeerde zang bij Lieve Vanhaverbeke en bij haar huidige zangcoach Margreet Honig. In februari 2004 studeerde zij af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich gedurende twee jaar verder in opera  aan De Nederlandse Opera Academie.

Ze volgde tientallen masterclasses bij o.a. Maria Kristina Kiehr, David Thomas, Patricia Mc Mahon, Mark Tucker, Ann Murray, Margreet Honig, Jill Feldman, Jard van Nes en Noëlle Barker.

Recent trad ze op onder leiding van o.a. Richard Egarr, Alexander Rodin, Jos Van Veldhoven, Johannes Leerthouwer, Geert van den Dungen, Erik van Nevel, Jan Willem de Vriend, Dirk Vermeulen, Jed Wentz enz.

Het repertoire van Amaryllis reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw en dit in zowel het oratorium- als operagenre. Zo stond ze afgelopen jaren meermaals op de operabühne met rollen als Morgana (Alcina), Nella (Gianni Schicchi), Tytania (A Midsummernights’ Dream), Zaïde, Diana (Siren Song), Belinda & Second Woman (Dido & Aeneas), Venus (Venus & Adonis) …

capriola di gioia klBegin 2007 richtte ze samen met Bart Naessens het ensemble “Capriola Di Gioia” op. Ze delen hun passie voor het 17e eeuwse- en barokke repertoire en zien het als een uitdaging om deze aangrijpende muziek op zeer persoonlijke en expressieve wijze te delen met hun publiek.

Highlights in het optreden van Amaryllis 2010 - 2011 omvatten diverse oratoria en cantates van J.S. Bach, A. Vivaldi en W.A. Mozart, diverse concerten met Capriola Di Gioia en de release van 3 cd-opnames, waarop zij als soliste te horen zal zijn in kerstcantates van Ch. Graupner olv Florian Heyerick, Italiaanse barok met haar eigen ensemble Capriola Di Gioia en de Matthäus Passion van J.S. Bach olv Jos van Veldhoven bij de Nederlandse Bachvereniging.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U