koen dieltiensKoen Dieltiens, geboren in Lier (B), komt vanuit de familiale kring reeds vroeg in contact met muziek en deze interesse blijft als een rode draad aanwezig in zijn jeugdjaren en uit zich voornamelijk in piano-, blokfluit- en orgelstudie. 

Na pedagogische studies aan het Lemmensinstituut specialiseert hij zich in blokfluit en kamermuziek aan het Conservatorium te Antwerpen, waar de contacten met o.a. B. Deerenberg, S. Deriemaecker en J. van Immerseel zijn interesse voor oude muziek hebben aangewakkerd. 

Tijdens zijn laatste jaren aan het conservatorium wordt hij 1ste laureaat van de internationale wedstrijd te St.Hubert, met unanimiteit van de jury. Daarnaast is hij ook zeer bedrijvig met het promoten en beoefenen van de hedendaagse muziek in de vorm van talrijke, vaak grensoverschrijdende, concerten.

De blokfluitconsortmuziek en dit typisch instrumentarium worden enkele decennia intensief beoefend met het Antwerps Blokfluit Consort, met wie hij talrijke concerten gaf in binnen- en buitenland en waaruit verschillende cd-opnames zijn ontstaan.

Optredens en concerttournees met o.a. I. Fiaminghi, Prima La Musica, verschillende andere “moderne”kamerorkesten, het Huelgasensemble, La Petite Bande, Ph. Herreweghe, Anima Aeterna, Exploration, het Currende Consort en vooral met R. Jacobs namen een steeds belangrijkere plaats in naast concertpraktijken in kamermuziekverband, waarvan de groep The Am’rous Flute de meest recente weerspiegeling is.

Ook verscheidene realisaties voor tv, radio en cd-opnames mogen in dit verband als belangwekkend worden beschouwd.

Hij heeft pedagogische activiteiten als docent aan het Lemmensinstituut en zijn passie voor het orgel blijft levendig als organist aan de St.Walburgakerk te Brugge.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U