franka van essenMezzosopraan Franka van Essen is een veelzijdige zangeres, die de integere zeggingskracht van de stem graag verbindt met theatrale elementen. Zij studeerde klassieke solozang (1e fase) aan de Messiaen Academie (2e fase) te Zwolle/Arnhem bij Riekje Bakker en Elena Vink. In 2007 studeerde zij succesvol af. Momenteel vervolgt zij haar zangstudie bij Jard van Nes. Afgelopen seizoen bekwaamde zij zich verder in het operavak tijdens de cursus 'Acting Opera' aan het Walter Maashuis.

Franka volgde masterclasses bij Alison Pearce, Carolyn Watkinson, Roberta Alexander, Kelvin Grout en Jard van Nes.

Wat opera betreft zong zij de rol van 2e dame in Mozart's 'Die Zauberflöte'. In Francaix' opera 'Paris, à nous deux' zong zij de rol van La Maîtresse de Maison en in Weills 'Mahagonny Songspiel' zong zij de rol van Bessie. In Gnaffels theater-voorstelling 'Heksenstreken' (regie Jos Thie) zong en speelde zij de rol van Zobeida en toerde daarmee in het najaar 2005 door de theaters van Nederland en Vlaanderen. In het voorjaar van 2007 zong zij Dido in de Nederlandstalige versie van Purcells 'Dido and Aeneas'.
Komend seizoen zal zij in diverse theaters in het land te zien zijn als Hänsel in de familieopera 'Hans en Grietje' van Humperdinck..

Daarnaast houdt zij zich op verschillende vlakken bezig met kamermuziek. Zij maakt onderdeel uit van diverse ensembles, waaronder een liedduo met pianiste Philine Coops, een duo met gitariste/componiste Annette Kruisbrink en een samenwerking met Trio Incantesimo.

Als soliste was zij te horen bij diverse koren in de regio. Zo zong zij in het ‘Requiem van Duruflé,  'Messe basse' van Fauré en 'Laudata Pueri' van Händel. Ook zong zij als soliste met o.a. het Twents kamerorkest 'Les Nuits d’été' van Hector Berlioz.

Franka is vanuit haar privé-praktijk ook werkzaam als zangdocent. Zij geeft regelmatig lessen stemvorming aan koren in de regio.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U