Gerben Mourik 02 kl

Gerben Mourik (Gouda, 1981) behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (1e fase) en de aantekening orgelimprovisatie in 2004. In 2006 behaalde hij zijn Master uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium. Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Hij volgde ook privélessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten. Cursussen improvisatie volgde Gerben bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.

Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Zo speelde hij buiten Nederland onder meer op orgelfestivals te Alpe d’Huez, New York, Bergamo, Perm, Toulouse, Gloucester, Liverpool, Salisbury, Ratingen, Aschaffenburg, Antwerpen, Himmerod, Düsseldorf, Kopenhagen, Oxford, Warschau, Vordingborg en Stege. 

Gerben besteedt in zijn programma’s ruim aandacht aan de Nederlandse componisten. Samen met Jan J. van den Berg speelde hij de complete orgelwerken van Adriaan C. Schuurman in op twee dubbel-cd’s. De productie ‘Audite Nova’ (2011) met opnamen van vijf Nederlandse orgels uit de periode 1950-1970 (met 20e eeuws repertoire) werd zeer positief ontvangen en werd in 2012 gevolgd door een cd vanuit Denemarken met 3 orgels van Poul-Gerhard Andersen. De laatste jaren verschenen tevens 3 cd’s op zijn eigen label Vita Recordings. De laatste release betreft de productie Audite Nova 3, met opnamen van 20e eeuwse composities uit de traditie van de ‘Orgelbewegung’, opgenomen op de orgels in de Martinskirche te Kassel en de Kiliansdom te Würzburg.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater. In april 2013 werd hij benoemd als Stadsorganist van Oudewater. Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.
In juni 2015 studeerde hij af als Kerkmusicus I aan het Utrechts Conservatorium. Hoofdvakdocent was Mark Lippe.
Vanaf januari 2016 maakt hij deel uit van de redactie van het kerkmuzikale magazine Laetare. Daarvoor was hij ruim 8 jaar secretaris van de Stichting Psalmen Project.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U