schifanoia klDuo Schifanoia* is genoemd naar het gelijknamige renaissancepaleis in Ferrara. "Schifar la noia" ("ontsnappen uit verveling") resoneert harmonieus met de muziek die het duo speelt: barokmuziek geschreven voor muziekliefhebbers voor tijdverdrijf. Deze zelden uitgevoerde muziek is zowel interessant voor de luisteraars als uitdagend voor de musici. Het technische niveau is vergelijkbaar met andere hooggewaardeerde muziek uit het muzikale repertoire voor de instrumenten van het duo.

Isabel en Inês ontmoetten elkaar in 1998 in hun geboorteland Brazilië en spelen sindsdien samen in verschillende ensembles. Als afgestudeerden van respectievelijk Brussel en Den Haag vormden zij bijna als vanzelfsprekend een duo om zich gezamenlijk aan verdere studie te wijden en aan het opvoeren van de betreffende muziek.

In juli 2009 maakte het duo een uitgebreide toer in Brazilië met een programma van barokmuziek en 'Chorinho". In augustus 2009 was Schifanoia* één van de acht ensembles, die werden geselecteerd voor de 'International Young Artists Presentation', deel uitmakend van het 'Laus Polyphoniae Festival' in Antwerpen. 

Isabel Favilla, geboren in Brasilia in 1984, begon met pianoles op 5-jarige leeftijd. Een jaar later ging ze naar de 'Escola de Música de Brasília' met blokfluit als belangrijkste instrument. Ze studeerde bij Karla Dias (blokfluit), Fernando Lopes en Ana Cecilia Tavares (kamermuziek en klavecimbel). In juni 2001 beëindigde ze haar opleiding blokfluit.

Parallel aan deze activiteiten deed ze mee aan de belangrijkste Oude Muziek-festivals in Brazilië. In Europa nam ze deel aan de 'Curso Internacional de Interpretación Histórica' van de Fundacio La Caixa in Spanje. Daar volgde ze lessen en masterclasses o.a. bij Han Tol, Alfredo Bernardini en Alberto Grazzi. In 2007 haalde ze haar Master's Degree 'met grote onderscheiding' aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze studeerde bij Bart Coen.

Ze heeft opgetreden in Brasília, Rio de Janeiro, Brussel, Den Haag en Utrecht. In Chili heeft ze drie keer als soliste opgetreden bij het 'Orquesta de la Universidad Austral de Chile'. Ze heeft aan twee CD's meegewerkt: met Il Complesso Barocco (Alain Curtis) Händel's Opera Tolomeo en met Collegium Musicum Den Haag (Claudio Ribeiro) L'Europe Réunie.

Sinds september 2007 studeert ze met Donna Agrell en Wouter Verschuren barok-fagot en dulciaan aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

Inês d'Avena, geboren in 1983 in Rio de Janeiro, verhuisde in 2001 naar Nederland om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In mei 2005 behaalde ze de 'Bachelor Degree in Music', onder leiding van Reine-Marie Verhagen, en het onderwijs diploma met complimenten van de jury voor haar werk met jonge muzikanten. Gefascineerd door de Napolitaanse barokmuziek en omdat ze haar blokfluit-vaardigheden wilde perfectioneren, vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Sebastien Marq. Zij deed ook onderzoek naar "De blokfluit in het begin van de 18e eeuw in Napels", begeleid door Peter van Heyghen. In mei 2007 behaalde ze haar Master's Degree aan het Koninklijk Conservatorium.

Inês heeft opgetreden met de Nationale Reisopera en heeft deelgenomen aan de 12e 'Académie Baroque Européenne d'Ambronay' onder leiding van William Christie met concerten in Frankrijk en Spanje. Ze heeft ook als soliste opgetreden in de Anton Philipszaal en op het Château de Chimay  Ze nam in 2004 en 2006 deel aan het doorlopende randprogramma van het Holland Festival Oude muziek in Utrecht, in 2006 in drie concerten met verschillende formaties In 2006 was Inês ook medeoprichter van het Collegium Musicum Den Haag waarmee ze regelmatig in Europa optreedt. Het orkest met dirigent Claudio Ribeiro heeft al twee CD's opgenomen (in 2007 L'Europe Réunie en in 2009 een Pasticcio van Händel). In 2009 heeft ze als solist met het Amsterdam Barok Orkest gespeeld op het 'Itineraire Baroque Festival'.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U