mizuka endo 02Mizuka Endo (1974, Gunma, Japan) begon met pianospelen op vierjarige leeftijd. In 1999 behaalde zij de masters-titel voor piano en muziekpedagogiek aan de Universiteit van Niigata, waar Yoshiko Morita en Kouji Tanaka haar pianodocenten waren. In 1998 won zij de speciale prijs van de gouverneur bij de Niigata Music Competition. Daarna had zij pianolessen van Emi Hayashida en Mitsutaka Shiraishi. Van 2000 tot 2003 studeerde zij piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Geoffrey Madge. Zij kreeg lessen zangbegeleiding van Han-Louis Meijer en ensemblespel van Hans Eijsackers.

Sinds 1998 heeft zij veel opgetreden voor kinderen en gehandicapten, in scholen en instellingen in Japan en Nederland. Mizuka is de pianiste van het Ensemble Contours. In 2004 speelde Mizuka in de serie "De Suite" van muziekcentrum de IJsbreker in Amsterdam.

Mizuka heeft gespeeld met het Symfonieorkest Helmond-Venray, de Soester Orkestvereniging, de Stedelijke Harmonie Aurora Leerdam en de Vereniging Hoorns Orkest Sinfonia.

De componisten Saori Sato, Marlon Titre en Kazuhiko Suzuki hebben voor Mizuka gecomponeerd.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U