Beth Flo 2018 kl

Twee pianistes die aan een concert hun eigen wervelende draai geven. Virtuoos, muzikaal en flink eigenwijs, dát zijn Beth & Flo!  

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn & Claudette Verhulst leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds zij daar hun Masterdiploma behaalden, speelden zij ondermeer in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en ontvingen bovendien een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. In oktober 2018 was het duo op tournee in het Verenigd Koninkrijk, met enkele concerten in Londen en in het noorden van Engeland.

Met regisseur Elisabeth Boor maakten Beth & Flo verschillende concertvoorstellingen waarin klassieke muziek, fysiek theater en humor samenkomen. Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.

In 2016 brachten Beth & Flo hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! De Vleugeltjes Klassiek werden volledig gefinancierd door middel van crowdfunding via voordekunst.nl. Nieuwe opnames kwamen uit in het najaar van 2018.

Foto: Nanieke van den Berg

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U