BarockSommer 2018 klOrkest Barock Sommer bestaat uit enthousiaste (amateur)musici die proberen de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven te brengen. Tijdens de projecten spelen de hoornisten bijvoorbeeld op natuurhoorns en de strijkers met strijkstokken die passen bij de periode waarin de muziek is gecomponeerd. Het orkest speelt zeker niet alleen barokmuziek, maar ook (vroeg) klassieke werken van bekende en minder bekende componisten uit de achttiende en begin negentiende eeuw.

Barock Sommer Simon Murphy 2018Simon Murphy, de dirigent, is een specialist in de stijlbewuste uitvoering van muziek uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Hij heeft een reputatie opgebouwd met het nieuw leven inblazen in het klassieke repertoire en met het terugbrengen van verloren meesterwerken naar het moderne concertpodium. Het orkest Barock Sommer staat twee projecten per jaar onder zijn stimulerende leiding.

 

Barock Sommer Cristina Grifone 2018De Italiaanse sopraan Cristina Grifone studeerde niet alleen zang, maar ook psychologie. Ze heeft inmiddels een rijke carrière als sopraan opgebouwd met optredens in prestigieuze zalen met befaamde dirigenten in heel Europa.Cristina is gespecialiseerd in oude muziek en won al diverse prijzen.Momenteel werkt zij samen met het ensemble I Turchini van Antonio Florio, o.m. op verschillende internationale festivals zoals "Actus Humanus" in Gdansk. Ook trad zij op bij de opnames voor het Glossa-label van Gaetano Veneziano, met het oratorium "La Santissima Trinità".
Nadat Cristina vorig jaar naar Amsterdam was verhuisd om een Masters in solistische interpretatie van barokrepertoire aan het Conservatorium van Amsterdam te doen, heeft ze o.m. met het Cappella Estense samengewerkt. Dit ensemble wordt gesponsord door de prestigieuze Anner Bijlsma Award.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U