Alicia Pallarés Tello 2018 klAlicia is geboren in Andorra (Spanje) en begon met klarinet spelen toen ze zes jaar was. Ze voltooide haar bacheloropleiding in klarinet in 2008 aan het conservatorium van muziek "Salvador Seguí" in Castellón, Spanje, en studeerde bij de leraren Santiago Pérez, César Martín en Julio Fresneda. De jury beloonde haar met de finale bachelorprijs. Hierna verhuisde ze naar Nederland (waar ze nog steeds woont) om bachelor en master te studeren op Codarts, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam bij de klarinetleraar Nancy Braithwaite. Zij rondde dit af in 2013.

Alicia volgde masterclasses en cursussen bij uitstekende klarinettisten als Yehuda Gilad, Charles Neidich, Anthony Pay, José Luís Estellés, Michel Lethiec, James Campbell, Vicente Alberola, César Martín, Henri Bok, Reinhard Wieser, Carlos Gil, Julian Farrell, Anton Weinberg, Julian Hervé onder anderen.

Ze heeft meerdere malen als solist gespeeld bij het Codarts-symfonieorkest. Ze was lid van jeugdorkesten zoals OSMO (Orquesta Sinfónica de Monzón), Spanje en NJO, Nationaal Jeugdorkest van Nederland.

Alicia is actief als kamermusicus en treedt op met verschillende groepen, waaronder Duo Hiberi, met pianist Carlos Baños, die in 2014 de eerste prijs van de "Storioni Toonzaal Prijs" (Nederland) won. Ze is ook lid van Quintet Airlines (blaaskwintet) waarmee ze finaliste was van de Grachtenfestivalwedstrijd in 2014. In dat jaar won ze de eerste prijs in "De Grote Kamermuziekprijs". Ze speelt ook in Decaphonics, een nieuw hedendaags ensemble en Trio Zinnia.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U