Duo Pageluza

Duo Pageluza 1

Paulien van der Werff en Gert de Vries vormen een duo dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van luitliederen, liederen met vihuela da mano en liederen met romantische gitaar. Hun repertoire bestaat uit muziek van de 15e t/m begin 19e eeuw.

Zij traden o.a. op in het Huygens Museum (Voorburg), Catharijne Convent ( Utrecht), Abdij concerten (Den Haag), Oude Kerkconcerten Soest, Pauluskerkconcerten Baarn, Fringe concerten Festival Oude Muziek (Utrecht) en in lunch- en kasteelconcerten.

Paulien van der Werff studeerde hoofdvak Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Daar volgde zij ook diverse masterclasses. Aan het Amsterdams Conservatorium specialiseerde zij zich vervolgens in Barokzang bij Peter Kooij en Max van Egmond. Tijdens deze studie gaf zij regelmatig recitals met de luitist Lutz Kirchhof. Paulien van der Werff wordt momenteel gecoacht door Maria Acda en cor repetitor Carolien Drewes ( Kon. Conservatorium Den Haag). Als sopraan is Paulien veelvuldig te beluisteren in oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, J. Haydn en in vele andere barokproducties. Zij concerteerde o.a. in Duitsland, Frankrijk, Engeland , Marokko en Zimbabwe. Paulien maakt ook deel uit van het Augellin ensemble. Dit ensemble bestaat verder uit Sigrun Lefringhausen, Heiko ter Schegget blokfluiten, Maarten Jansen cello en David Jansen klavecimbel.

Gert de Vries studeerde klassiek gitaar bij Hans Bredenbeek aan het Utrechts Conservatorium, en bij Tom Burmanje aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn eindexamen volgde hij enige tijd lessen bij Benjamin Verdery in New York. Met Agnes Leopold vormde hij lange tijd een gitaarduo. Zij gaven concerten in binnen- en buitenland. Zij werkten mee aan het kamermuziekfestival ”Variations on America” in de Ijsbreker, waar zij een speciaal voor hen geschreven stuk van de Amerikaan David Little uitvoerden. Als gitarist maakte hij een tournee langs de Nederlandse schouwburgen met de theatergroep ”Poezie Hardop”, met de voorstelling ”Het kan verkeren” van Bredero, onder regie van Cox Habbema. Vanwege een groeiende belangstelling voor de muziek uit de Renaissance en de Barok, besloot hij uiteindelijk de overstap te maken naar de luit. Naast zijn lessen bij Fred Jacobs volgde hij masterclasses bij onder andere Hopkinson Smith, Paul O'Dette en Nigel North.

Duo Pageluza 2

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U