De uit Italië afkomstige Giulio Quirici (luit, theorbe en barokgitaar) trad al op tijdens de voornaamste festivals voor barokmuziek in Europa, waaronder het Festival d’Ambronay, Grachten Festival, de Innsbrucker Festwochen, der alte Musik, Pavia Barocca, Modena Grandezze & Meraviglie, het festival Oude Muziek Utrecht Fabulous Fringe, Musica Antiqua Fringe te Brugge en vele andere. Hij speelde in orkesten met dirigenten als Frans Bruggen, Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent. In 2014 won hij met Radio Antiqua de Händel Competiton Prize in Göttingen, Duitsland.

Lautenwerk Quirici en FavillaLautenwerk is een muzikaal project, opgestart door de jonge Giulio Quirici, met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit.
Met het subtiele geluid en grote expressiviteit is de luit inspiratie voor een kleurvol ensemble. De  naam  ‘lautenwerk’  betreft  een  hybride  Barokinstrument met toetsen  en luitachtige strings: een echt symbool van experimenteren in muziek!

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U