Sander van den Houten (1987) is zowel hoofdorganist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen. Tevens is hij tweede organist van de Bovenkerk aldaar. Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3eprijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2eprijs) en het Buxtehudeconcours in Zierikzee (1eprijs). Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en Aart Bergwerff (improvisatie). Daar behaalde hij zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema.

Daarnaast volgde Sander van den Houten nog masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur).

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland, waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.

Als dirigent is hij verbonden aan het gemengde koor ‘Zang en Vriendschap’ te Eemdijk, het ‘Mannenkoor IJsselmond’ te Hasselt en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Hij is cantor van de Theologische Universiteit te Kampen en vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.

Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk (www.sandervandenhouten.nl).

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U