Johan Brouwer 2015Johan Brouwer studeerde orgel bij Wim van Beek en muziektheorie bij Frans van Eeden aan het Gronings Conservatorium en daarna klavecimbel aan het Amsterdams Conservatorium. Na zijn solisten examen volgden studie bij Gustav Leonhardt en masterclasses bij Ton Koopman, René Saorgin en Jos van Immerseel.
Johan Brouwer gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Portugal, Engeland, Zweden en Duitsland en was verbonden als leider/klavecinist aan het Groninger barokorkest Collegium Musicum, waarmee hij zich naast de grote traditionele werken uit de Barok toelegde op onbekend werk uit de 17e en 18e eeuw. Hij was lange tijd verbonden als dirigent aan het Winschoter Kamerkoor, waarmee hij in samenwerking met het Collegium Musicum Groningen veel 17e-eeuwse muziek uitvoerde.
Johan Brouwer maakte diverse CD’s, o.a. een CD met zijn verzameling klavecimbels, gebouwd door David Rubio, een CD met radio-opnames uit 1973 en 1983 gemaakt door de NCRV op de Hinsz orgels van Midwolda en Appingedam, en twee CD’s in het boekje 35 jaar Collegium Musicum Groningen, waarin hij optreedt als continuo speler en dirigent. In 2012 verscheen een CD waarop werken worden gespeeld op het beroemde Arp Schitger positief (1695) in Nieuw-Scheemda en op Johan’s eigen Italiaanse klavecimbel, gebouwd door David Rubio (1977) naar Giovanni Giusti (1679). In 2014 verscheen de CD “Bach & de Franse Barok”, gespeeld op een kopie van een Frans klavecimbel naar Pasval Taskin (1769) en in 2016 een CD gespeeld op zijn kopie van het Vaudry klavecimbel (1680)

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U