Tijdens hun studie aan het Rotterdams conservatorium hebben fluitiste Sophie Gourlet en harpiste Joukeline Sizoo elkaar ontmoet. Nadat zij meerdere malen hadden samengewerkt tijdens orkest– en kamermuziekprojecten, besloten zij dat hun gedeelde passie voor kamermuziek een mooie basis was voor het oprichten van een harp-en-fluitduo.

Het repertoire van Duo Ivoire draait voornamelijk om Franse muziek uit de 20e eeuw, die vaak licht en sfeervol aandoet. Maar het duo zoekt ook graag andere muziekstijlen op, zoals modern Nederlands of tango.

Sophie en Joukeline vinden plezier in zowel het spelen voor klein publiek, in bijvoorbeeld kleine concertzalen of kerken, alsook voor groot publiek, zoals op festivals. In 2013 zijn zij uitgenodigd op het Kamermuziekfestival Den Haag.
Het duo speelt sinds 2012 voor Stichting Live Music Now. Deze stichting organiseert concerten voor mensen die niet in staat zijn concerten “buiten de deur” bij te wonen en brengt op deze manier mens en muziek toch bij elkaar. In 2014 zijn Sophie en Joukeline door de stichting uitgenodigd een concertreis te maken naar Edinburgh, als onderdeel van een uitwisseling tussen Live Music Now Nederland en Live Music Now Schotland.

Beide leden van het duo zijn, naast hun werkzaamheden in kamermuziek, ook werkzaam als invaller in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten/HET Symfonieorkest en het Noord Nederlands Orkest.

De ontmoeting tussen fluit en harp brengt een intieme sfeer, maar ook veel expressie en een scala aan kleuren met zich mee. Duo Ivoire streeft ernaar elk concert deze prachtige combinatie en veelzijdigheid te laten horen!

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U