Guitar Connection klGer Oosterhaven en Daniël Antonie hebben het gitaarduo ’The Guitar Connection’ opgezet. Beiden komen van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze klassiek gitaar hebben gestudeerd. Hun repertoire omvat klassieke muziek, eigen arrangementen van lichte muziek, Zuid-Amerikaanse tangos en romantische Spaanse muziek. The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens en het publiek, een mix van stijlen en voor hoogstaand gitaarwerk.

Zij spelen al jarenlang samen en sinds kort onder de naam The Guitar Connection en zijn ervan overtuigd dat ze een connectie maken met het publiek. Jonge jongens die plezier uitstralen tijdens het musiceren. Dit effect, samen met de arrangementen en de keuze voor het repertoire zorgen ervoor dat hun verhaal overkomt op het publiek. Inmiddels hebben ze een aantal mooie concerten mogen geven, bijvoorbeeld op 12 december 2014 in een vol Tivoli Vredenburg.

Ger Oosterhaven begon op zijn zevende jaar met gitaarles bij Agnieszka Hartmann in Wageningen. Na negen jaar les is hij overgestapt naar de hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Lex Eisenhardt. Hier is hij onlangs afgestudeerd met flamenco van Eric Vaarzon Morel als bijvak.

Het eerste succes behaalde Ger met het Prinses Christina Concours (PCC) in 2009, de tweede prijs bij de regionale finale. Hij heeft nog vele concerten gegeven voor de Classic Express, een initiatief van het PCC om kinderen te motiveren voor klassieke muziek. Vlak na het PCC volgde het EGTA-gitaarconcours, waar hij tijdens de voorrondes eerste werd en tijdens de nationale finale derde. Hij verkreeg hier de publieksprijs.

Naast het opzetten van een lespraktijk in Wageningen en Utrecht gaf hij veel concerten. Ook volgde hij masterclasses in Nederland bij o.a. Fabio Zanon, Alberto Mesirca en Margarita Escarpa en heeft hij meerdere lessen gehad van Johannes Möller. In Londen volgde hij een masterclass aan de Royal Academy bij Michael Lewin en aan de Royal College bij Gary Ryan.

Daniël Antonie begon op zijn tiende met gitaarspelen bij Meredith Essed. Na acht jaar met plezier les te hebben gehad ging hij door bij Ludwig Rondon. Op zijn achttiende begon hij aan het voorbereidend jaar aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij een jaar later met de bachelor startte bij Lex Eisenhardt. Aan dit conservatorium volgt hij ook bijvak elektrisch gitaar bij Hans Kunneman en compositie bij André Douw.

Naast zijn opleiding heeft Daniël vele concerten gegeven en masterclasses gevolgd. Zo kreeg hij lessen van Johannes Möller, Margerita Escarpa, Fernando Espi en Fred Jacobs. In 2007 deed Daniël mee aan het EGTA gitaarconcours waar hij de nationale finale haalde. Daniel heeft ook nog een lespraktijk opgezet in Houten, waar hij lesgeeft aan alle leeftijden in klassiek gitaar en popmuziek.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U