EbonitHet Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble, bestaande uit Simone Müller (Duitsland), Dineke Nauta (Nederland), Johannes Pfeuffer (Duitsland) en Paulina Marta Kulesza (Polen). Op dit moment studeren zij als eerste saxofoonkwartet ooit in de Master van de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij o.a. Marc Danel, Stefan Metz en Sven Arne Tepl. Daarnaast studeren zij alle vier individueel bij Arno Bornkamp.

Het kwartet heeft sinds de oprichting van het kwartet in 2011 een breed repertoire opgebouwd variërend van originele Franse saxofoonkwartetten en bewerkingen van strijkkwartetten tot hedendaagse composities.  

In 2012 ontving het Ebonit Saxofoonkwartet de eerste prijs in het Ottomani Concours in Den Bosch. Daarnaast nam het kwartet deel aan de finale van het Internationaal Kamermuziekconcours 2012 in Almere en aan de finale van het Nederlands Conservatorium Concours 2014.

Het kwartet trad al op in een aantal prominente concertzalen in Nederland waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan `t IJ, Felix Meritis in Amsterdam en De Toonzaal in Den Bosch. Daarnaast verzorgde het kwartet concerten tijdens verschillende gerenommeerde festivals als het World Saxophone Congress in St. Andrews (Schotland), het Grachtenfestival in Amsterdam, het Bach Festival in Dordrecht, de Bach-Tage in Würzburg (Duitsland) en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Het Ebonit Kwartet volgde masterclasses bij beroemde kwartetten, waaronder het "Artemis" strijkkwartet, het Duitse "Clair Obscur" saxofoonkwartet en het Franse "Habanera" saxofoonkwartet en zij ontvingen lessen van bijzondere musici als Eberhard Feltz, Albrecht Mayer, Heime Müller en Gerhard Schulz.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U