HENK LINKER studeerde Orgel (docerend en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Om zijn improvisatiekunst uit te breiden volgde hij lessen bij Hayo Boerema.

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk Hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en tweede organist van de Hervormde Kerk te Ootmarsum, dirigent van het Holtens Gemengd Koor en het Kleinkoor Den Ham. Henk geeft privéles orgel en heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als Organist/Choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, KY (VS).

Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003/2005 gaf hij masterclasses in Moskou. Sinds 1995 vormt hij een vast duo met Valeria Boermistrova (mezzosopraan). Ze treden op in Nederland met verschillende programma’s (met muziek van de 14e t/m de 20e eeuw). Vier cd’s hebben zij in de loop van de jaren samen opgenomen, waarvan de laatste met de titel “Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria” eind 2013 in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister de hoogste waardering heeft gekregen, namelijk een 10! Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd “Muziek en Sfeer” in de prachtige St.Georgiusbasiliek in Almelo. Kijk ook op de website van dit duo.

 

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U