Henk Linker en Valeria 2018 KLHENK LINKER studeerde Orgel (docerend en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. 

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk Hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel en heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als Organist/Choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, KY (VS). Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.

VALERIA BOERMISTROVA, geboren in Moskou, studeerde koordirectie (Moskou) en zang bij Richard Levitt (Schola Cantorum te Bazel). Als soliste heeft ze een brede soloconcertpraktijk en treedt ze op met koren en ensembles (o.a. “Cantores Martini” van de Dom in Utrecht). Haar repertoire omvat werken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Naast haar concertpraktijk werkt Valeria als(interim)dirigente en als zangcoach. 

Sinds 1995 vormt Henk Linker een vast duo met Valeria Boermistrova (mezzosopraan).  De laatste CD “Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria” werd met een 10 gewaardeerd in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift “Luister!" 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U