Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

Angélique en Nicole waren te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg. Op Radio 4 waren ze live te beluisteren tijdens het programma Viertakt Podium. Ook werden ze uitgenodigd om ook in Opium op 4 live een aantal werken ten gehore te brengen.

Dit duo volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Charles Neidich en Ralph Manno. Verder werden zij gecoached door Céleste Zewald, Hein Wiedijk, Harrie Troquet, Marian Bolt, Paolo Giacometti en Hans Eijsackers.

Ze leerden elkaar kennen tijdens de internationale tournee van Stichting I Romantici in het jaar 2007. Hun eerste concert was een feit tijdens het afstuderen van Nicole aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij vervolgden hun samenwerking met het geven van vele succesvolle recitals.

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde ertoe Stichting KamerMuziek Utrecht op te richten. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers. In het voorjaar van 2011 was de stichting voor het eerst op de Nederlandse concertpodia te horen en te zien. Samen met jonge, getalenteerde musici hebben Nicole en Angélique, naast het traditionele repertoire, werken met uiteenlopende, bijzondere bezettingen en een wereldpremière ten gehore gebracht.

Samen met violiste Inger van Vliet vormen Nicole en Angélique sinds 2009 het Vivezza Trio. Met het trio waren zij in mei 2010 live te horen op radio 4 vanuit de Spiegelzaal na het winnen van de Kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze volgden masterclasses bij violist Mark Gothoni, pianiste Kyoko Hashimoto en klarinettist Ralph Manno.

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, een organisatie die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U