Gert de Vries en Paulien van der Werff kl 2016 10Paulien en Gert vormen sinds kort een duo dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van de luitliederen. Hun repertoire bestaat uit muziek van de 16e en 17e eeuw. Samen volgen zij Masterclasses bij de luitist Fred Jacobs.

Het duo trad o.a. op in het Huygens Museum (Voorburg), Catharijne Convent (Utrecht), tijdens Abdij concerten (Den Haag) en het Fringe concerten Festival Oude Muziek (Utrecht) en in lunch- en kasteelconcerten.

Paulien van der Werff studeerde hoofdvak Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Daar volgde zij ook diverse masterclasses. Aan het Amsterdams Conservatorium specialiseerde zij zich vervolgens in Barokzang bij Peter Kooij en Max van Egmond. Tijdens deze studie gaf zij regelmatig recitals met de luitist Lutz Kirchhof. Paulien van der Werff wordt momenteel gecoacht door Maria Acda en correpetitor Carolien Drewes ( Kon. Conservatorium Den Haag).

Als sopraan is Paulien veelvuldig te beluisteren in oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Händel, J. Haydn en in vele andere barokproducties. Zij concerteerde o.a. in Duitsland, Frankrijk, Engeland , Marokko en Zimbabwe.

Paulien maakt ook deel uit van het Augellin ensemble. Dit ensemble bestaat verder uit Sigrun Lefringhausen, Heiko ter Schegget (blokfluiten), Maarten Jansen (cello) en David Jansen (klavecimbel). 

Gert de Vries studeerde klassiek gitaar bij Hans Bredenbeek aan het Utrechts Conservatorium en bij Tom Burmanje aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn eindexamen volgde hij enige tijd lessen bij Benjamin Verdery  in New York.

Met Agnes Leopold vormde hij lange tijd een gitaarduo. Zij gaven concerten in binnen- en buitenland. Zij werkten mee aan het kamermuziekfestival ”Variations on America” in de IJsbreker, waar zij een speciaal voor hen geschreven stuk van de Amerikaan David Little uitvoerden.  

Als gitarist maakte hij een tournee langs de Nederlandse schouwburgen met de theatergroep ”Poëzie Hardop” met de voorstelling ”Het kan verkeren” van Bredero, onder regie van Cox Habbema.

Vanwege een groeiende belangstelling voor de muziek uit de Renaissance en de Barok besloot hij uiteindelijk de overstap te maken naar de luit. Naast zijn lessen bij Fred Jacobs volgde hij masterclasses bij onder andere Hopkinson Smith, Paul O'Dette en Nigel North. 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U